Kancelársky nábytok-tipy pre kancelárske stoličky

05.07.2011 18:53

 

Väčšina ľudí, ktorí pracujú v kancelárii strávi veľkú časť svojho času sedením. Či už pri počítači, v konferenčnej miestnosti alebo v čakárni sekretárky, stoličky nesmú chýbať v žiadnej firme. Patria do nich tak ako kávovar patrí do oddelenia s kuchynkou. Pritom nie je ale stolička ako stolička! Podľa účelu využitia musia niektoré  spĺňať isté požiadavky, ktoré zase pri iných nemusia byť tak dôležité. Výrobcovia kancelárskych stoličiek tieto požiadavky rozpoznali a pri svojich výrobkoch sa špeciálne zamerali na ne.

Klasika, ktorá sa väčšine ľudí vybaví v mysli hneď na prvý krát, keď myslia na kancelárske stoličky je otáčavá stolička. Pomocou nej je človek na pracovnom mieste mobilný aj bez toho, aby sa musel nutne zakaždým postaviť – k policiam alebo odpadkovému košu sa jednoducho odvezie. Slávne takzvané šéfovské kreslo samozrejme tiež nemôže chýbať na našom zozname. Vďaka väčšinou veľkého miesta na sedenie a opierok nie len vyžaruje potrebnú autoritu, ale je známe aj hlavne kvôli svojim ergonomickým vlastnostiam. Je pokladané za veľmi pohodlné.

Stoličky pre konferenčné a seminárne miestnosti. síce nie sú úplne tak pohodlné, ale za to sú dostupné v mnohých zaujímavých dizajnoch a prevedeniach. Tu nie sú na stoličkách potrebné žiadne kolieska, veď chceme sedieť stabilne a počúvať prednášky alebo sa zúčastňovať zasadaní. Otočné stoličky by boli okrem toho aj príliš široké. Pri vyššom počte účastníkov by sa potom nezmestili všetci ku stolu. Ak radi využívate konferenčná miestnosť raz za čas aj na interné firemné oslavy alebo iné akcie, sú na to optimálne stoličky, ktoré sa dajú ukladať na seba. Tieto sa dajú navrstviť na seba a odložiť preč s tým, že zaberajú tak málo miesta ako to je len možné.

 

Pri výbere možností sedenia v čakárni alebo pri recepcii daného oddelenia sa všeobecne nekladú žiadne medze. Nemusí to byť zakaždým len umelecké čierne kožené kreslá s kovovým rámom. Stoličky do čakární existujú v mnohých tvaroch a farbách. Možnosťou by bol aj ratanový alebo čalúnený nábytok. Na takýchto pohodlných kreslách sa zdržia hostia zaručene radi aj kúsok dlhšie a nie sú nahnevaní, ak predchádzajúca porada trvala o niečo dlhšie.